Zorgeloos wonen in het huis van uw dromen

U wilt plezier hebben van uw nieuwe woning. En tevens de zekerheid, dat u ook financieel de juiste keuzes maakt. Dat slaapt wel zo rustig. Een groot deel van ons inkomen gaat namelijk op aan maandelijkse woonlasten. Door het adviseren van de juiste hypotheekvorm en verzekeringen houden wij uw maandlasten zo laag mogelijk.

 

Een hypotheek is een persoonlijke zaak, want ieder mens is verschillend. Uw woonlasten worden namelijk bepaald door uw gezinssituatie, eigen middelen of verplichtingen (alimentatie/kredieten), uw fiscale positie, uw werk, zekerheden die u wenst en uw ambities voor de toekomst.

 

Hypotheekrenteaftrek alleen voor annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek

Vanaf 1 januari 2013 is de hypotheekrente voor nieuwe hypotheken uitsluitend aftrekbaar als het een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek betreft. Dit zijn hypotheken waarbij tijdens de looptijd iedere maand een stuk wordt afgelost.

De hypotheekrenteaftrek wordt elk jaar een beetje lager. Met als gevolg dat de netto hypotheeklasten ieder jaar een iets stijgen.

 

Hypotheekrenteaftrek bestaande hypotheken

De hypotheekrenteaftrek voor een bestaande hypotheek, dus ook de (bank) spaarhypotheek blijft ongewijzigd gehandhaafd. Ook bij verhuizing of oversluiting naar een andere aanbieder kun je de bestaande hypotheekvorm meenemen.

Gaat u verbouwen en wilt u meer lenen? Dan gelden de nieuwe regels slechts voor het bij te lenen hypotheekbedrag. De reeds lopende hypotheekvorm kan gehandhaafd blijven.

 

NHG Norm

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u met NHG de financiële risico’s van een koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst. Sluit u een hypotheek af met NHG, dan weet u zeker dat uw hypotheek past bij uw inkomen. Uw hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo weet u zeker dat u nooit teveel leent en u naast uw maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen. De maximale hypotheeksom onder de Nationale Hypotheek Garantie-norm is per 1 juli 2015 € 245.000,00. Hierbij hoort een koopsom (inclusief een eventuele verbouwing) van € 231.132,-. Om voor een hypotheek met NHG in aanmerking te komen, moet u aan alle Voorwaarden & Normen voldoen die NHG opgesteld heeft. Wij kunnen toetsen of u daar aan kunt voldoen.

 

Starterslening

Wilt u voor het eerst een woning kopen, maar staan de hoge woonlasten u in de weg? Met de Starterlening kunt u, in de meeste gevallen, toch de woning kopen die u op het oog heeft.

 

Gunstige voorwaarden

De Starterslening, aangeboden door SVN en uw gemeente, overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van uw woning en het bedrag dat u bij uw bank maximaal kunt lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de Starterslening hangt af van uw inkomen, uw eigen vermogen en de voorwaarden van uw gemeente.

 

De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar hoeft u geen rente en aflossing te betalen. Hierna betaalt u in principe rente en aflossing. Indien u denkt de maandlast niet te kunnen betalen, dan kunt u, tegen betaling, bij SVN een hertoets aanvragen en gaat u een maandlast betalen die past bij het inkomen dat u op dat moment heeft, gekoppeld aan de dan geldende normen van de NHG

 

De gemeente bepaalt

Uw gemeente heeft voorwaarden opgesteld waaraan u moet voldoen om voor de Starterslening in aanmerking te komen. Ook bepaalt uw gemeente de maximale hoofdsom van de Starterslening die u kunt krijgen.

 

Maximale hypotheekverstrekking afgebouwd

Vanaf 1 januari 2015  is de maximale hypotheek ten opzichte van de (markt)waarde van de woning 103%. U kunt dus nog 3% aan kosten meefinancieren om daarmee de kosten koper te betalen. Dit bedrag zal jaarlijks met 1% worden verlaagd. Vanaf 2018 kun je niet meer lenen dan de waarde van de woning. De bijkomende kosten zullen vanaf 2018 uit eigen geld moeten worden betaald bij aankoop van een woning. Verkoopt u uw woning met verlies? De rente en kosten over een lening zijn maximaal 15 jaar van de belasting aftrekbaar. Dit is een tijdelijke maatregel die geldt bij verkoop met verlies tot en met 31 december 2017.

 

Kortom: er zijn genoeg redenen om nu een huis te kopen:

- De woningprijzen zitten op een laag niveau

- Het aanbod op de huizenmarkt is groot

- De hypotheekrente is zelden zo laag geweest

 

Bent u op zoek naar een hypotheek voor een nieuwe woning, of wilt u uw bestaande hypotheek oversluiten? Neem dan contact met ons op voor een gedegen hypotheekadvies. Wij adviseren u niet alleen, maar ons kantoor begeleidt de gehele hypotheekaanvraag van begin tot het eind.

 

 

 

De keuzes waar u over na moet denken

Hoeveel kunt u lenen?

Hoeveel risico bent u bereid te nemen?

Hoe kiest u uit meer dan 10 hypotheekvormen?

Hoe kiest u uit alle aanbieders?

Hoe houdt u uw maandlasten laag?

Hoe weet u of de hypotheek u over 5 of 10 jaar ook nog past?

U staat er in uw keuzes niet alleen voor. Onze hypotheekadviezen zijn geheel onafhankelijk. Wij hebben ruime ervaring en veel deskundigheid. Maak daar gebruik van. Voor u een hele last minder. Neem daarom contact met ons op.

Copyright Satter Assurantiën 2012

 Dreef 29, 4175 AG  Haaften, Tel: 0418- 592211, Fax: 0418 - 592070, www.satterassurantien.nl, info@satterassurantien.nl