Uw leven zit vol dynamiek. De belastingwetgeving, het zorgstelsel, het erfrecht en de pensioenwetgeving staan ook niet stil. Hierdoor veranderen uw inkomenspositie en uw vermogenspositie continu. Financial planning biedt grip en overzicht op financieel, fiscaal en juridisch gebied.

 

Tips

 

Bespaar belasting op uw vermogen

U moet 1,2% belasting betalen over voordeel dat u haalt uit sparen en beleggen. Echter, per persoon is een bepaald bedrag aan vermogen vrijgesteld. Zijn u en uw partner fiscale partners en is de één vermogender dan de ander?  Dan kan de niet-vermogende zijn of haar vrijstelling aan de vermogende partner geven. Dan hoeft die minder belasting te betalen.

 

Maak een financieel plan

Het in kaart brengen van uw totale financiële huishouding levert u overzicht, rust en veel zekerheid op. Met een goed financieel plan gaat u met vertrouwen de toekomst tegemoet. Wij vertellen u graag meer over de vele voordelen van financial planning.

 

Begin tijdig met schenken

Kapitaal opbouwen door sparen of beleggen; u doet het voor uzelf of (ook) voor uw kinderen. In ieder geval niet voor de Belastingdienst. Het kan dan ook verstandig zijn om tijdig te beginnen met schenken aan uw kinderen. U kunt jaarlijks belastingvrij aan uw kinderen schenken. Is uw kind tussen 18 en 35 jaar dan kunt u eenmalig een groter bedrag belastingvrij schenken. Op www.belastingdienst.nl treft u alle informatie aan over schenken en de belastingvrije bedragen.

Uw leven in een financieel plaatje

 

 

Huwelijk

(Over)sluiten van de hypotheek

Geboorte van kinderen

Verhuizing

(Eerder) stoppen met werken

Echtscheiding

Arbeidsongeschiktheid

Werkloosheid

Overlijden

Bedrijfsoverdracht

Wij geven u graag een goed beeld

van uw financiële positie nu en later

en adviseren u over verstandige keuzes.

Neem daarvoor contact met ons op.

Copyright Satter Assurantiën 2012

 Dreef 29, 4175 AG  Haaften, Tel: 0418- 592211, Fax: 0418 - 592070, www.satterassurantien.nl, info@satterassurantien.nl